833.807.4648

Mar

30

Welcome Springtime! Cherry Blossoms, Nationals Season Opener and Springtime Event Celebrate the Residents at The Apartments at CityCenter in Washington DC.

Residents: Join us tomorrow, Thursday, March 31st from 6:30-8:00 PM as we celebrate our  Washington Nationals and Cherry Blossom Festival in our “Springtime Event” at The Apartments at CityCenter DC.

Enjoy an array of ballpark specialties to include: Beer Braised Brats, Corn Dogs, Flat Bread Pizzas and Creamy Cheddar Pretzels. In addition, our Asian inspired menu will walk you through a delicious selection of crispy Shrimp Rolls, chilled Ginger Soba Noodles, Balsamic Roasted Cherry Bruschetta and a scrumptious platter of Chicken with Asian spices tossed in a Ginger Citrus Sauce. Don’t leave without a cold Yuengling lager to top it off. It’s going to be delicious!

Bring your cameras, and take your Instagram snaps using #SpringtimeAtCityCenter hashtag.

Other events to note:

Cherry Blossom Festival Parade® April 16th 10:00 a.m.
http://www.nationalcherryblossomfestival.org/parade2016/

Nationals Seasonal Spring Opener: April 7th against the Florida Marlins
http://washington.nationals.mlb.com/

CityCenterDC Palmer Alley

CityCenterDC Palmer Alley

Mar

15

First Signs of Spring: Cherry Blossoms and Cherry Picks

The National Cherry Blossom Festival commemorates the 1912 gift of 3,000 cherry trees from Mayor Yukio Ozaki of Tokyo to the city of Washington, DC. All eyes are on when the cherry blossoms might bloom with predictions from the National Park Service forecast for March 18-23 and Washington Post‘s Capital Weather Gang predicting March 24-28.  This will be the earliest blossoms for the blooms due to the warmer winter this year.

Unknown-2

The best viewing locations are the Tidal Basin and along the shoreline of East Potomac Park, extending all the way to Hains Point. Small clusters of trees can be found along the National Mall, just northwest of the Lincoln Memorial and around the Washington Monument.

http://cherryblossomwatch.com/peak-bloom-forecast/

While the festival itself focuses much attention on Japanese culture, Cherry Picks are the result of not only cultural inspiration, but also the freshest finds of the season. Restaurants show off their creativity with beverages and food that take on the flavor of DC’s signature springtime celebration. Taste cherry blossom-themed creations from many of the city’s top mixologists and chefs.  Check out the list of participating restaurants:

http://www.nationalcherryblossomfestival.org/visitor-information/cherrypicks/

 

 

Feb

29

Master Classes, Screening, Films and Seminars Come to DC Independent Film Festival

March 4th – 15th

DCIFF

http://dciff-indie.org

If you are an independent film buff get ready for a wonderful experience with the DC Independent Film Fest. All films are Washington DC premieres and many are U.S. and World premieres. The event includes seminars and workshops including a sponsored discussion with the United States Congress to discuss licensing and avatars.

The events begin on March 4th and will feature a number of unique titles. American Bred directed by Justin Chambers with a story around Detroit’s organized crime to a Chinese film directed by Liu Hao Back To The North on the story of a textile workers illness and the reaction she has for her family. Films range from comedy to drama and documentary sharing global stories brought to film. One film, various directors in a dozen different countries. Train Station premieres on March 10th.

Review their feature list:

http://dciff-indie.org/2016-features/

Feb

22

Special Art, Film and Dining Opportunities

There are some interesting choices happening in D.C. in February, and we want to be sure you don’t miss them. Here are a few things you might not know about happening nearby.

2016-02-01_1144

INTERSECTIONS Festival
Atlas Performing Arts Center kicks off its 10th anniversary celebration with the Atlas INTERSECTIONS Festival 2016 from Feb. 26-March 6. It includes performances, experiences and happenings in theatre, dance, music, vocal, choral, opera, visual arts, video, film, writing, sculpture, photography, circus, spoken word, public art, community art, and art space activation.
Performances include The Maverick Lemons Dance Project, Black Masala and Opera on Tap. You can also see Capital City Symphony presenting Go-Go Symphony and Washington Balalaika Society presenting a Russian Folk Orchestra.

 

2016-02-01_1134

Washington Jewish Film Festival
The Washington Jewish Film Festival runs Feb. 24 to March 6. It is an international exhibition of cinema that celebrates the diversity of Jewish culture. A wide variety of movies are shown at locations around the area including the National Gallery of Art, West End Cinema and the Washington DC Jewish Community Center.

 

Annapolis Restaurant Week

Annapolis Restaurant Week is Feb. 22 to 26. Travel a little outside D.C. and try a new place. The specials include two-course breakfasts and lunches and three-course dinners.
http://www.annapolispartnership.com/participating-restaurants

Feb

14

Presidents’ Day Quiz

Presidents’ Day Quiz

Mt. Rushmore

Mt. Rushmore

 

Our CityCenterDC location is a great place to celebrate Presidents’ Day in the heart of downtown D.C. In honor of the holiday, we offer some trivia about two famous presidents. Feeling confident? Give it a try:

How tall was George Washington?

A. 5’ 11”
B. 6’ 2”
C. 6’

How many children did George Washington have?

A. 2
B. 10
C. 0

What was George Washington’s middle name

A. He didn’t have one
B. Philip
C. Samuel

What year did George Washington inherit Mount Vernon?

A. 1752
B. 1759
C. 1761

What occurred during George Washington’s presidency?

A. Formation of the U.S. Navy
B. Establishment of the nation’s official currency
C. Creation of the State Department
D. Establishment of the Supreme Court
E. All of the above

What year was Abraham Lincoln elected to the U.S. House of Representatives?

A. 1850
B. 1846
C. 1842

Lincoln was born in which state?

A. Illinois
B. Kentucky
C. Indiana

What college did Abraham Lincoln attend?

A. Harvard
B. He didn’t attend college
C. University of Illinois

How old was Abraham Lincoln when he was assassinated?

A. 62
B. 50
C. 56

How long into Abraham Lincoln’s presidency did the Civil War start?

A. 6 weeks
B. One year
C. 6 months

Answers: 1. B 2. C 3. A 4. C 5. E 6. B 7. B 8. B 9. C 10. A

Feb

08

Black History Month in Washington D.C.

2016-01-25_1433

One of the reasons we love the Apartments at CityCenter is that you are in the middle of everything. There are many ways to observe Black History Month in February, and many of the choices are close to home. Here are some ideas:

Martin Luther King Jr. Memorial: A visit to this memorial is a wonderful activity for this month.
National Archives: Celebrate Black History Month with films, public programs, and lectures. An exhibit honors the Tuskegee Airmen, and lecture subjects include The Long Emancipation: The Demise of Slavery in the United States and The Social Life of DNA: Race, Reparations, and Reconciliation After the Genome.
George Washington’s Mount Vernon Estate: Throughout the month of February Mount Vernon will honor the slaves who lived and worked at George Washington’s estate.
Frederick Douglass National Historic Site: Tours of the historic home at 1411 W St. SE, Washington, DC are available daily 9 a.m. to 4:30 p.m. Guided tours are the only way to tour the house, and reservations are recommended. Frederick Douglass’ 198th birthday will be celebrated on Feb. 12-13.

Feb

01

Meet our February Paw-Parazzi winner

2016-01-13_1115

Join us in congratulating our February Paw-Parazzi winner Wiggles.

Mr. Wiggles is a year-and-a-half-old mini Aussie who comes here all the way from Georgetown.  He travels on airplanes with family and goes to agility class once a week. He loves making new furry friends whenever he can as long as you don’t take his favorite gourmet cheese!

As a new resident of CityCenter, Wiggles is very happy the moving process is finally over and he can now sleep without being disturbed or watch happenings below him on H Street.

Think your pet is a star? Send a picture to TaccConcierge@bozzuto.com.

Jan

25

The Apartments at CityCenter:  By the numbers

3922_81R0336_1000x666_72

We are letting the numbers tell the story about everything we love about The Apartments at CityCenter.

Number of unique floor plans: 57

Numbers of bedrooms available in our apartments: 1, 2 and 3

Height of our CenterClub: 2 stories

Number of SkyBarks available on the roof: 1

Number of hours a day you can speak to your full-service concierge: 24

Number of hours a day you can retrieve packages: 24

Number of January FitnessFirst events: 5

On which January evening can residents sip wine and paint a masterpiece: 28

The area covered by CityCenterDC: 10 acres

Number of Metro lines found within two blocks of CityCenterDC:  5

Number of performing arts theaters within a 15-minute walk of CityCenterDC: 6

The Walk Score of downtown DC: 97

Jan

18

Make your reservations for DC Restaurant Week

meal-918639_1280

Metropolitan Washington Restaurant Week is Jan. 25 to 31. It’s time to make your reservations for these $22 lunches and $35 dinners. We’d like to highlight some nearby eateries taking part in the week. It’s a wonderful time to try some new dishes and restaurants.
DBGB Kitchen and Bar is offering lunch and dinner. Lunch highlights include a spiced pork rillette and a grilled vegetable panini. Dessert choices include an opera cake with almond biscuit, dark chocolate ganache and coffee buttercream.
Dinner choices include miso and onion soup and lamb tajine with cauliflower cous cous and medjool dates. Maybe you try a pina colada sundae for dessert?
Fig & Olive is offering lunch and dinner. Lunch highlights include croqueta brava, potato croquette with parmesan and smoked mozzarella and a fall vegetable linguine with artichoke, sautéed cremini mushroom, radicchio red onion, pine nut, parmesan and lemon zest artichoke cremini mushroom purée. Dessert choices include a crostini with Amarena cherry, mascarpone, pistachio shortbread with micro-basil.
Dinner choices include a salmon crudo with orange, grapefruit, dill, lemon, scallion and Arbequina Olive Oil. Another choice is the lemon chicken tajine, marinated with lemon, saffron, breeze spice and dijon mustard, baby rainbow carrot, dried apricot nicoise olive, roasted red onion, charmoula and couscous.
Cuba Libre offers lunch and dinner. Lunch choices include shrimp ceviche, Cuban style shrimp cocktail and ropa vieja, shredded beef brisket stewed with tomatoes, bell peppers, onions and red wine and served with rice.
Dinner choices include Mama Amelia’s empanadas and dorado a la plancha, citrus marinated fillet of mahi-mahi seared on the griddle with olive oil, “forbidden” black rice and squid-lobster flavored asopado.
Dessert choices include a classic Cuban rice pudding and Cuban flan.

Jan

11

January Paw-Parazzi winner

2016-01-08_1103
Please join us in congratulating our January “Paw-Parazzi winner Lucy! This 5 1/2 year-old French bulldog loves long rides and puppy massages.
We love being a pet-friendly community at the Apartments at CityCenter. Make sure you stop by the Concierge desk with your furry friend for a special treat.
Think your pet is a star? Send a picture to TaccConcierge@bozzuto.com.