888.481.7392

Feb

29

Master Classes, Screening, Films and Seminars Come to DC Independent Film Festival

March 4th – 15th

DCIFF

http://dciff-indie.org

If you are an independent film buff get ready for a wonderful experience with the DC Independent Film Fest. All films are Washington DC premieres and many are U.S. and World premieres. The event includes seminars and workshops including a sponsored discussion with the United States Congress to discuss licensing and avatars.

The events begin on March 4th and will feature a number of unique titles. American Bred directed by Justin Chambers with a story around Detroit’s organized crime to a Chinese film directed by Liu Hao Back To The North on the story of a textile workers illness and the reaction she has for her family. Films range from comedy to drama and documentary sharing global stories brought to film. One film, various directors in a dozen different countries. Train Station premieres on March 10th.

Review their feature list:

http://dciff-indie.org/2016-features/

Feb

22

Special Art, Film and Dining Opportunities

There are some interesting choices happening in D.C. in February, and we want to be sure you don’t miss them. Here are a few things you might not know about happening nearby.

2016-02-01_1144

INTERSECTIONS Festival
Atlas Performing Arts Center kicks off its 10th anniversary celebration with the Atlas INTERSECTIONS Festival 2016 from Feb. 26-March 6. It includes performances, experiences and happenings in theatre, dance, music, vocal, choral, opera, visual arts, video, film, writing, sculpture, photography, circus, spoken word, public art, community art, and art space activation.
Performances include The Maverick Lemons Dance Project, Black Masala and Opera on Tap. You can also see Capital City Symphony presenting Go-Go Symphony and Washington Balalaika Society presenting a Russian Folk Orchestra.

 

2016-02-01_1134

Washington Jewish Film Festival
The Washington Jewish Film Festival runs Feb. 24 to March 6. It is an international exhibition of cinema that celebrates the diversity of Jewish culture. A wide variety of movies are shown at locations around the area including the National Gallery of Art, West End Cinema and the Washington DC Jewish Community Center.

 

Annapolis Restaurant Week

Annapolis Restaurant Week is Feb. 22 to 26. Travel a little outside D.C. and try a new place. The specials include two-course breakfasts and lunches and three-course dinners.
http://www.annapolispartnership.com/participating-restaurants

Feb

14

Presidents’ Day Quiz

Presidents’ Day Quiz

Mt. Rushmore

Mt. Rushmore

 

Our CityCenterDC location is a great place to celebrate Presidents’ Day in the heart of downtown D.C. In honor of the holiday, we offer some trivia about two famous presidents. Feeling confident? Give it a try:

How tall was George Washington?

A. 5’ 11”
B. 6’ 2”
C. 6’

How many children did George Washington have?

A. 2
B. 10
C. 0

What was George Washington’s middle name

A. He didn’t have one
B. Philip
C. Samuel

What year did George Washington inherit Mount Vernon?

A. 1752
B. 1759
C. 1761

What occurred during George Washington’s presidency?

A. Formation of the U.S. Navy
B. Establishment of the nation’s official currency
C. Creation of the State Department
D. Establishment of the Supreme Court
E. All of the above

What year was Abraham Lincoln elected to the U.S. House of Representatives?

A. 1850
B. 1846
C. 1842

Lincoln was born in which state?

A. Illinois
B. Kentucky
C. Indiana

What college did Abraham Lincoln attend?

A. Harvard
B. He didn’t attend college
C. University of Illinois

How old was Abraham Lincoln when he was assassinated?

A. 62
B. 50
C. 56

How long into Abraham Lincoln’s presidency did the Civil War start?

A. 6 weeks
B. One year
C. 6 months

Answers: 1. B 2. C 3. A 4. C 5. E 6. B 7. B 8. B 9. C 10. A

Feb

08

Black History Month in Washington D.C.

2016-01-25_1433

One of the reasons we love the Apartments at CityCenter is that you are in the middle of everything. There are many ways to observe Black History Month in February, and many of the choices are close to home. Here are some ideas:

Martin Luther King Jr. Memorial: A visit to this memorial is a wonderful activity for this month.
National Archives: Celebrate Black History Month with films, public programs, and lectures. An exhibit honors the Tuskegee Airmen, and lecture subjects include The Long Emancipation: The Demise of Slavery in the United States and The Social Life of DNA: Race, Reparations, and Reconciliation After the Genome.
George Washington’s Mount Vernon Estate: Throughout the month of February Mount Vernon will honor the slaves who lived and worked at George Washington’s estate.
Frederick Douglass National Historic Site: Tours of the historic home at 1411 W St. SE, Washington, DC are available daily 9 a.m. to 4:30 p.m. Guided tours are the only way to tour the house, and reservations are recommended. Frederick Douglass’ 198th birthday will be celebrated on Feb. 12-13.

Feb

01

Meet our February Paw-Parazzi winner

2016-01-13_1115

Join us in congratulating our February Paw-Parazzi winner Wiggles.

Mr. Wiggles is a year-and-a-half-old mini Aussie who comes here all the way from Georgetown.  He travels on airplanes with family and goes to agility class once a week. He loves making new furry friends whenever he can as long as you don’t take his favorite gourmet cheese!

As a new resident of CityCenter, Wiggles is very happy the moving process is finally over and he can now sleep without being disturbed or watch happenings below him on H Street.

Think your pet is a star? Send a picture to TaccConcierge@bozzuto.com.